coaching@agneskaszas.com

Tréning

be on fire - don't burn out!

be on fire -
don't burn out!

Fenntartható energia-menedzsment

Ha már hallottál a kiégésről, itt az ideje, hogy megismerd a fenntartható energia-menedzsment koncepcióját!
A kiégés nem olyan, mint a bárányhimlő – attól, hogy egyszer megtapasztaltad, nem szerzel életre szóló immunitást.
A kiégésről szóló könyvek és cikkek leírják az oda vezető utat, az egyes fokozatokat és a kapcsolódó tüneteket. Az lehet a benyomásunk, hogy a kiégés olyan, mint egy vonalzó, amin lépdelve hol az egyik, hol a másik végpont felé közeledünk.
Mi van akkor, ha a kiégésre nem önmagában mint egy végpontra tekintünk, hanem egy ciklikusan ismétlődő folyamat részeként, amely szelídebb formájában hosszú időn keresztül csendben jelzi igényét arra, hogy teret adjunk neki az életünkben?
A természetben az esztendő nem véletlenül tagozódik évszakokra: minden évszaknak megvan a maga szerepe és fontossága. A dinamikus, napsütötte, szikrázó nyárnak éppúgy, mint a csendbe burkolózó, látszólag halott, fagyos télnek.
Ahogy a hegycsúcsra igyekvő is körbe-körbe sétál egyre feljebb jutva a hegyen, és időről időre mindig eléri a hegy északi oldalát, a mi életünkben is fel-felbukkan a tél – az elcsendesedés, a visszavonulás – igénye, lehetősége. Mi azonban inkább átugorjuk. Legyen inkább újra tavasz! Kezdjünk újabb teendőkbe! Haladjunk!
Csipkerózsika meséjében a király csak 12 tündért hívott meg a keresztelőre, a tizenharmadikat – amelyik amúgy sem állt túl kedves tündér hírében – nem. A tizenharmadik tündér azonban eljött, és áldás helyett átkot hozott a hercegkisasszonyra és az egész udvarra. Ha meghívták volna, valószínűleg ő is kedveskedett volna valamivel – de legalábbis nem ártott volna.
Úgy tekintek a kiégés jelenségére, mint a 13. tündérre: a pihenés, a feltöltődés, a tél esetleg ijesztő fázisát ideig-óráig kikerülhetjük, halogathatjuk, elhessegethetjük. Elkerülni azonban nem tudjuk. A tél szükséges. A tél a tavasszal újrainduló élet előfeltétele.
A fenntartható energia-menedzsment rendszere azt a célt szolgálja, hogy olyan formában és akkor menjünk bele a saját „telünkbe”, ahogy az nekünk a legjobb. Ne várd meg, hogy az élet érvényesítse a feltöltődés igényét – teremts egy rendszert, ami megtart téged.
Ezen a tréningen ebből a nézőpontból közelítjük meg a kiégést: nem csak azzal foglalkozunk, hogy mi a kiégés, és miből veszed észre, hogy érintett vagy, hanem főként azzal, hogy hogyan tudsz kiépíteni egy olyan rendszert, amely kellő rugalmassággal szolgál téged, és amelynek köszönhetően egyre inkább ki tudod bontakoztatni képességeidet, egyre több célodat éred el, egyre hatékonyabban működsz – anélkül, hogy kiégnél.
Ha érdekel a

Fenntartható energia-menedzsement
témájában készülő online tanfolyamom,

iratkozz fel erre a listára, hogy értesíteni tudjalak a kezdő időpontról.
feliratkozom

hírlevél feliratkozás

A hírlevelesek értesülnek elsőként a bejegyzéseimről, kurzusaimról, programokról.
vélemények rólam

Akikkel már együtt dolgoztam

Hogyan
dolgozhatunk még együtt?

Hogyan dolgozhatunk még együtt?

Coaching

A te időd: önreflexióra, felismerésekre és fejlődésre.

A célok elérése és a kihívásokkal való megküzdés mellett időnként „ki kell zoomolnunk” ahhoz, hogy új perspektívából lássuk az életünket, helyzetünket.

Team Coaching

Növelni szeretnéd a csapatod hatékonyságát?
Jó lenne erősíteni a csapaton belüli bizalmat és javítani a kommunikációt?
A team coaching folyamatával a csapatod működése kiegyensúlyozottabbá, dinamikussabbá és eredményesebbé válhat.