coaching@agneskaszas.com

Coaching

Egyéni coaching

a Téged foglalkoztató témában

Újratervezéshez

Időről-időre hasznos lehet átgondolni, merre tovább.

Önreflexió: A legjobb befektetés egy vezető számára

Önreflexió:

A legjobb befektetés

egy vezető számára

Az önreflexió is tanulható, fejleszthető, és egy coaching keretében nagyon eredményes változást képes elindítani.
A jól megfogalmazott kérdésekkel az agyat stimuláljuk, a fokozott agyi aktivitás pedig lehetővé teszi, hogy olyan gondolatokat is megfogalmazzunk, amelyeket korábban nem.
A coaching során kicsit „kizoomolhatsz” a saját történetedből, és egy másik perspektívából tekinthetsz aktuális helyzetedre, kihívásaidra. Ebből a nézőpontváltásból fontos felismerések születnek, amelyekkel gazdagodva újra „bezoomolhatsz” a saját életed színterére, ahol elkezdődhet a vágyott változás megvalósításának folyamata.

Mozdulj ki a holtpontról!

Mozdulj ki

a holtpontról!

Amikor úgy érzed, elérkeztél egy platóra, és már nem találod magadban azt a lelkesedést, ami korábban hajtott, akkor a coaching folyamatban lehetőséged nyílik végiggondolni az életedben a legfontosabb miért-eket annak érdekében, hogy tisztán láthasd a céljaidat, és újra rákapcsolódhass a saját erőforrásaidra!
A coaching lényege a tanulás: tanulás elsősorban önmagunkról, és önmagunkon keresztül a világunkról. Önmagunkról, az identitásunkról gondolkodni azért fontos, mert ahogy magunkra tekintünk, meghatározza, hogy hogyan oldjuk meg az előttünk álló kihívásokat, milyen erőforrásokat vélünk hozzáférhetőnek, mit hiszünk, mire van erőnk, képességünk.
A jó kérdés, a jó kérdésfeltevés számomra a coaching sava-borsa. Az alap, amit, ha jól tudunk használni, a látszólag egyszerű beszélgetés valódi változásokat indít el. AHA élmények és döntések születnek, a gondolatot tett követi, és látszólag felodhatatlan feszültségek válnak köddé az új felismerés fényében. A rengeteg kitűnő módszer tengerében a kérdezés olyan, mint a fűszerek között a só. Ahogy a só kihozza az étel ízét, úgy a jól megfogalmazott kérdés az emberi agyat aktivizálja annak érdekében, hogy a válaszon gondolkodó kihozhassa saját magából a számára legmegfelelőbb megoldást, vagy rátaláljon egy új lehetséges nézőpontra.
Az általam különösen kedvelt játékos eszközök lehetővé teszik számunkra, hogy úgy léphessünk ki a gondolkodási komfortzónánkból, hogy közben teljesen biztonságban érezzük magunkat: hiszen ez csak játék. A nyomasztó helyzetek könnyedebbé válhatnak már pusztán attól, hogy másképp jelenítem meg azokat.
Módszertanok széles tárháza áll a rendelkezésünkre, kedvünkre bővíthetjük tudásunkat és eszköztárunkat számos területen: vannak széles körben elismertek és kevésbé ismertek, vannak egy-egy témára vagy helyzetre alkalmazható technikák, vannak, amelyek inkább az elme síkját érintik, mások az érzelmek világában hasznosíthatóak kiválóan, és vannak, amelyek a testet is bevonják a kívánt változás előidézését támogató folyamatokba.
Nincs one size fits all megközelítés: minden coaching alkalom mást és mást tartogat. A gyakorlatias, hatékonyság-fókuszú, egy konkrét probléma megoldását célzó kérdések mellett, a mélyebb önismereti, önbizalom-erősítő kérdések szabadon váltogathatják egymást.

Érdeklődsz
a coaching iránt?

Érdeklődsz a coaching iránt?

vélemények rólam

Akikkel már együtt dolgoztam

Hogyan
dolgozhatunk még együtt?

Hogyan dolgozhatunk még együtt?

Team Coaching

Növelni szeretnéd a csapatod hatékonyságát?
Jó lenne erősíteni a csapaton belüli bizalmat és javítani a kommunikációt?
A team coaching folyamatával a csapatod működése kiegyensúlyozottabbá, dinamikussabbá és eredményesebbé válhat.

Be on fire -
don’t burn out!

Fenntartható energaimenedzsment (nem csak) vezetőknek.