Kreatív én

Hogyan férj hozzá a Benned rejlő képességeidhez?

Te is erőlködsz, hogy az elvárásoknak megfelelően kreatív legyél a kötelező irodai brainstorming 20 percében? Jártál már úgy, hogy egy kérdésre a válasz akkor jutott eszedbe, amikor már nem is azon gondolkoztál?

Tudtad, hogy az igazán magas pozíciókban már a kreativitást is tesztelik és ha nem vagy elég kreatív, akkor buktad az egészet?

Gondoltad már magadról, hogy „te nem vagy kreatív típus és soha nem is leszel az“? Mit szólnál, ha azt mondanám: van lehetőség arra, hogy a kreatív energiádhoz hozzáférjél könnyedén?

Mi a probléma?

kreativivtas

Az emberek többsége a kreativitás szó hallatán Picassora gondol, vagy más képzőművészekre, akik rajzolnak, festenek, építenek, vagy valami kicsit őrült dolgot csinálnak, ami nem hasznos. A kreativitásra úgy gondolunk, mint egy luxus képességre, amiből olyasmi születik, aminek az élvezete szintén luxus: lehet nézegetni – ha ráérünk, lehet gyönyörködni benne – már ha tetszik, de nem feltétlenül elsődleges fontosságú.

A kreativitás tehát se nem hasznos, se nem fontos, „Az egy másik világ” – gondolják sokan.

Elhitették veled, hogy a kreativitás csak a „kreatívak” kiváltsága. Vannak ők, és vagyunk mi. A kreatívak világa külön világ. Oda születni kell.

Mi lenne, ha képes lennél fejleszteni a kreativitásodat?

A kreativitás alapvető emberi tulajdonság. Van, aki könnyebben hozzáfér, és szabadabban él vele, van, aki alig használja, és vannak azok, akik megtanulják, hogyan aktiválhatják agyuk kreatív kapacitásait.

Miről lesz szó ezen a tréningen?

  • A kreativitás, mint emberi adottság
  • Ha adott, akkor mi gátolja a működését?
  • Hogyan oldhatjuk fel ezt a blokkot és aktiválhatjuk képességeinket?