Konzultáció cégeknek

Konzultációs lehetőségek vezetőknek

  • Stresszoldás
  • Kiégés megelőzés – kezelés: Ellenállás helyett áramlás
  • Hatékonyság-növelés
  • Harmonikus teljesítmény-szint fenntartása

Stresszkezelés versus érzelmek kezelése

A céges munka világában az elmúlt évtizedekben a „stressz” az egyik leggyakrabban használt, mégis talán leginkább semmitmondó szó lett.

Ugyanezzel a szóval lehet leírni a felelősséggel járó pozíciók terhét, a magánéleti konfliktusokat kísérő érzelmi állapotot, a kimerültség egyik okát, és a jó értelemben vett, dinamizáló feszültséget is. Így aztán érthető, hogy a jelenség, amit ez a „gumi-kifejezés” takar, sokak szemében megfoghatatlan és kezelhetetlen, kikerülhetetlen.

Noha jóval többet tudunk róla, mint húsz éve, és a megoldási megközelítések tárháza is egyre csak bővül, paradox módon a tünetek nem csökkennek, és hiába minden igyekezet, erőfeszítés, a stressz alapú testi-lelki megbetegedések száma egyre növekszik – a különböző nyugtatószerek használatával párhuzamosan.

Egy cég vagy vállalkozás számára egy stresszes munkatárs, különösen egy stresszes vezető azonban komoly problémát jelent.

A profitteremtés világában kevés szó esik az érzelmekről. A célok megvalósítása erőt, elkötelezettséget és kitartást kíván meg. Az érzelmek csak annyiban érdekesek, amennyiben a célok elérését szolgálják.

Ha akadályozzák azt, akkor az általánosan bevett megközelítés szerint azokat el kell nyomni, hiszen a probléma oka a jelenlétük.

Albert Einstein már megfogalmazta, hogy

„Egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett.”

Ezt alapul véve: ha valaki mentálisan nagyon nagy feszültségben él, akkor hiába igyekszik ugyanerről a mentális síkról kezelni a helyzetet, és jobbá tenni azt.

Egyre többet hallunk a mesterséges intelligenciáról, és annak a jövőnkben betöltendő helyéről, szerepéről, fontosságáról.

Még mindig kevesebbet hallunk azonban az emberi test intelligenciájáról, bölcsességéről, és mindarról az információról, amihez hozzáférhetünk a saját testünkön keresztül.

Az úgynevezett harmadik generációs változáskezelési és terápiás megközelítések már nem csak a gondolati mintákkal és az érzelmekkel foglalkoznak, hanem harmadik tényezőként az emberi testet és a testi érzeteket is bevonják a változási folyamatokba. Ily módon a változás nemcsak teljeskörű, hanem tartós is.

Konzultációhoz kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Töltse ki az alábbi űrlapot és a megadott elérhetőségén pedig felkeresem Önt.